erasmus plus uj logo               
kep honlap

Negyedik tanulmányút Ausztriában diákok részvételével!

on .

A negyedik, egyben utolsó tanulói hétre szintén 10 diákot vittünk magunkkal Ausztriába a BFI iskolájába. A kérésünk az volt az osztrák kollégák felé, hogy minél több gyakorlati képzés legyen. Ez maradéktalanul teljesült is. A hét programja a következő volt:
27-én először egy elméleti oktatáson vettünk részt. Téma a fűtéstechnikai megoldások összehasonlítása technológiai, gazdasági szempontból. Átvettük a különböző megújuló fűtőanyagokat, azok tulajdonságait. Összehasonlítottuk őket gazdasági szempontból. Ehhez egy összetett kalkulátort használt az oktató, melyben a különböző értékeket átírva láthattuk az egyes fűtőanyaggal üzemelő berendezések éves fogyasztását, költségét. Így megállapítható volt, hogy egy adott háztartásba mely megújuló energiát használó fűtő berendezés költséghatékonyabb.

28-án délelőtt fémipari gyakorlaton vettünk részt. Fűtéstechnikai berendezések fűtővíz vezető csöveit kellett elkészíteni, egyelőre csak gyakorlásként. A BFI oktatója megmutatta az ehhez szükséges forrasztó berendezések, eszközök, szerszámok használatát. A tanulók ezután gyakorolhatták a szerelvények elkészítését.
29-e témája a napkollektoros berendezések összeszerelése, beüzemelése volt. Délelőtt gyakorlatban, délután pedig az elméleti részében mélyülhettünk el. A BFI épületének tetején különféle napkollektorokat szereltünk fel már meglévő állványokra. Például síkkollektort, vákuumcsöves kollektort, gravitációs működésű kollektort. A csatlakozó csöveket szintén el kellett készíteni, és be kellett forrasztani az előző nap gyakorlata lapján. Miután felszereltük őket, benti oktató teremben folytattuk, ahonnan az oktató segítségével feltöltöttük és beüzemeltük a rendszert. Elmagyarázták nekünk a rendszer működését, azt, hogy mit figyeljünk a mérőórákon, biztonsági szempontból mire ügyeljünk. Ezek után pedig elméletben, prezentációk formájában mutatták meg a napkollektoros rendszerek működését.
30-án és 31-én pedig egy oktatásra használatos komplett napkollektoros (működő modell) berendezést szerelhettünk össze, szinte teljesen az alapokról. Az állvány elemeit ugyan előre összehegesztve kaptuk, de összeszerelni nekünk kellett. Majd fel kellett szerelni rá a rendszer működéséhez szükséges berendezéseket. El kellett készíteni - most már önállóan, az eddig tanultak alapján – a folyadék elvezetésére szolgáló csöveket, méretre vágva, forrasztás alkalmazásával. Ki kellett választani hozzá a megfelelő csőszerelvényeket. Majd ezeket is fel kellett szerelni. Végül pedig a mérőórákat és az elektromos berendezéseket kellett felhelyezni, illetve a kollektort csatlakoztatni.  
Miután elkészültünk vele, le is kellett tesztelni, hogy rendben működik-e. Ehhez feltöltöttük a rendszert, kivittük a napra, és figyeltük a működését. Apróbb hibák kijavítása után a rendszer tökéletesen üzemelt.

További képek a fotóalbumban!

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker