erasmus plus uj logo               
kep honlap

TABI NYÍLT NAP – 2016.12.07.

on .

A nyílt nap Tabon a Kaposvári SZC Rudnay Gyula Szakképző Iskolájában került megrendezésre, legfőbb célja a kidolgozás és OKJ akkreditáció alatt álló megújuló energetikai technikus szakképzési forma ismertetése volt.
A program szervezését és koordinálását a partnerek közül Tab Város Önkormányzata és a Kaposvári SZC Rudnay Gyula Szakképző Iskolája végezte. A meghívottak köre a beiskolázásban érintett térségi általános iskolák vezetőiből, tanáraiból és a felső tagozatos általános iskolás diákokból és szüleikből tevődtek össze. A nyílt nap programja délelőtt 10 órakor kezdődött, Szentesiné Kiss Katalin, a Kaposvári SZC Rudnay Gyula Szakképző Iskolájának igazgatónője és Schimdt Jenő, Tab Város polgármester köszöntötte a folyamatosan érkező érdeklődőket. A rendezvény délután 16 óráig tartott, bemutatásra került a tervezett gyakorlati rendszer és az első három kísérleti oktatási szakasz tapasztalatai.
A magas érdeklődőszám miatt (kb. 100 fő) a különböző iskolákból érkező osztályok, diákok, tanárok és szülők felosztásra kerülte, kisebb létszámú csoportok alakultak, majd Rentler Péter, a projektben dolgozó szakmai munkatárs minden egyes csapattal egymást követően külön-külön foglalkozott, így személyesebb, közvetlenebb környezetet sikerült kialakítania a tanulókkal, tanárokkal és szülőkkel, interaktívabbá vált a bemutató, aminek köszönhetően fel tudta mérni a gyerekek szakmával és megújuló energetikával kapcsolatos ismeretanyagát, érdeklődését, valamint sikerült számos pozitív visszajelzést is begyűjtenie.
Csoportonként a következők szerint alakult a program: elsőként Rentler Péter prezentálta a tervezett gyakorlati rendszert. Az ausztriai gyakorlati heteken készített videó anyagokat mutatott be, melyen a résztevők figyelemmel kísérhették az ausztriai gyakorlati órákon végzett feladatokat, szerszámok, eszközök, gépek használatát. Így a jelenlévők saját szemükkel is láthatták, hogy várhatóan milyen lesz a tervezett gyakorlati képzési rendszer.
Hogy a bemutató érdekesebb legyen, az osztrák partnertől egy oktatási célra készített napelemes-, és napkollektoros modellt sikerült kölcsönözni. Így mindenki saját szemével láthatta a megújuló energetikai képzésen használni tervezett oktatási eszközöket. Péter bemutatta a rendszerek működését, alkatrészeit, gazdasági megtérüléseit. A résztvevők igen érdeklődőek voltak. A szülőket leginkább a rendszerek költséghatékonysága, megtérülési ideje, üzembe helyezési feltételei érdekelték. Míg az általános iskolás diákokat inkább az egyes alkatrészek vagy az egész rendszer működése foglalkoztatta. A diákok meglepően jól felkészültek voltak a megújuló energiák terén, hiszen általános iskolában is tanulnak már erről a témakörről. Nyílván csak általánosságban, de voltak olyanok, akik már technikai szinten is felkészültek voltak, meg tudták mondani segítség nélkül, hogy melyik alkatrész micsoda, hogy működik.
A bemutatót követően az érdeklődők olyan szakközépiskolás tanulókkal konzultáltak, akik az első három gyakorlati hét valamelyikén már részt vettek, és végigcsinálták a gyakorlatot, meghallgathatták élménybeszámolójukat, tapasztalataikat, majd a tanulók minden kérdésükre válaszoltak.
A tanulók és szüleik többsége érdeklődő volt az egész tájékoztató alatt. Sokan jelezték, hogy szívesen tanulnának ilyen szakmát, vagy íratnák be gyerekeiket. A képzési rendszerrel és az egész nyílt nappal kapcsolatban a visszajelzések pozitívak voltak.

program

További képek a fotóalbumban!

 

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker